Sjeng Schupp is illustrator, animator en musicus. Hij maakt illustraties voor kinder/schoolboeken, cd-hoezen, posters, flyers en kranten, waaronder het NRC. In 1999 werd hem de VPRO Stripprijs toegekend.


Als musicus speelt hij contrabas in het Radio Filharmonisch Orkest en de David Kweksilber Big Band. Schupp was 18 jaar lang de vaste contrabassist en basgitarist van Orkest de Volharding. Daarnaast speelde hij bij o.a het Asko/Schönberg, Nieuw Ensemble en Combustion Chamber.


Als animatiefilmer heeft hij 21 onafhankelijke muziekanimatiefilms gemaakt samen met Michiel van Dijk die de muziek componeerde onder de naam Vinex Productions. De films zijn op vele internationale festivals vertoond. Een aantal van hun films zijn genomineerd voor de officiële competities.


De films zijn, voorzien van live-muziek, ook in de theatrale voorstelling “Kijkshock” te zien en te horen. Schupp en van Dijk spelen zelf mee in de band die de films live op het podium begeleidt. Inmiddels zijn er drie “Kijkshock” voorstellingen door het duo gerealiseerd.


In 2008 verscheen het boek “Kijkshock” met DVD, uitgegeven door Uitgeverij Oog & Blik, met daarop het werk van Schupp en Van Dijk van 2002 t/m 2008. Het tweede boek/DVD “Kijkshock 3” werd op 1 juni 2011 uitgegeven door uitgeverij De Buitenkant en mede gedistribueerd door de Filmfreak. Daarnaast heeft Sjeng Schupp ook verschillende animatiefilms in opdracht gemaakt.